Mitä jousimetsästäminen on?

Mikä ajaa miehet ja naiset ennen auringon nousua tai laskua metsään jousi kädessä? Jokaisella meistä on varmasti omat syynsä, mutta kaikkia takulla yhdistää kunnioitus luontoa ja sen antimia kohtaa. Osa meistä lähtee vain nauttimaan luonnosta ja hakemaan samalla jännitystä, toiset lähtevät hakemaan täytettä pakastimeen. Suomalainen jousimetsästäjä on valioyksilö, joka osaa arvostaa jokaista hetkeä luonnossa kauniista ruskaillasta syksyisessä metsässä aina koviin pakkasiin ja räntäsateisiin ständeillä. 

Se tunne kun astut luonnon omaan valtakuntaan ja muu elämä hetkeksi hiljenee on monelle, kuten myös minulle korvaamatonta aikaa. Tunnit puuständillä istuen tai kolmiojakkkaran kangasta kuluttuen pakottavat hiljentymään arjen kiireen keskellä ja oikeasti ottamaan aikaa itselleen. Hiljaisuus on minulle syy lähteä metsään ja kunnioitus luonto ja riistaeläimiä kohtaan on minulle syy tarttua jouseen. Aistit herkistyvät luonnossa, opit kuuntelemaan ääniä uudella tavalla ja kuulet miten metsässä oikeasti eletään.

Fred Bear sanoi aikoinaan "You lear more about hunting in a week with a bow than in a lifetime with a gun" Oliko Fred oikeassa? Mielestäni sanoissa on paljon perää, jousimetsästys on haastavaa ja jopa vaikeaa, mutta vain niille jotka eivät ole valmiita tekemään töitä riistan eteen. Jousimetsästäjän täytyy tuntea metsästämänsä eläimet, niiden tavat ja käyttäytyminen, miten ne liikkuvat ja milloin. Jousimetsästys ei ole vain harjoittelua 3D radoilla ja helpon saaliin hakua ruokintapaikoilta, se on todella paljon enemmän. Se on elämäntapa. 

 

Mukavaa syksyä kaikille elämäntapatovereille!

Juho